top of page

Leadership Members

Public·491 members

E-Okul Öğretmen: Not Girişi, Devamsızlık Takibi ve Daha Fazlası

MEB E-OKUL VBS APK ile öğrencilerin okuldaki durumunu yakından takip etmek isteyen veliler için hazırlanmış olan resmi bir Android uygulamasıdır. Koronavirüs tedbirleri kapsamında karneler de e-Okul VBS sistemi üzerinden görüntülenecek. e-Okul VBS giriş ekranından karne notları, not ortalaması, takdir teşekkür hesaplama gibi birçok işlem hızlı ve kolay bir şekilde görüntülenebiliyor. e-Okul VBS giriş yapmak için hemen yukarıdaki MEB e-Okul VBS İndir butonuna dokunarak MEB'in uygulamasını telefonunuza yükleyin.

e okul indir

E-Okul VBS APK yardımıyla veliler, çocuklarının okulda sınavlarda aldıkları notlardan tutun da devamsızlık durumlarına kadar her şeyi kolayca akıllı telefonları ve tabletleri üzerinden takip edebilirler.

Öğrencilerin kullanmakta olduğu e-okul sistemine benzeyen fakat sadece velilerin giriş yapabildiği MEB E-OKUL VBS uygulaması yardımıyla ulaşabileceğiniz tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Bizim zamanızda okulu asmak ya da düşük not aldığımız dersten yüksek aldım diyerek ailemizi kandırmak kolaydı fakat bu uygulama sayesinde ailenize bu dönem hiç kırık notum yok ya da bugün ders yok okula gitmesem de olur gibi yalan ya da bahaneler söyleyemez hale geliyorsunuz.

Okulların kapanması ve öğrencilerin yaz tatiline girmesiyle birlikte, velilerin öğrenciler hakkındaki bilgilere ulaşabileceği e okul vbs sistemi yine gündeme geldi.

e okul indir ya da VBS indir linkinden sistemi cep telefonlarına indiren veliler karne notlarından devamsızlığı, sınavlardan ders programına kadar merak ettiği konulara pratik, hızlı ve doğru bir şekilde ulaşarak öğrenebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan geliştirmeler neticesinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için mobil uygulama geliştirildi. Veli, öğrenci ve öğretmenler VBS'ye artık, akıllı telefon veya tabletlerine yükledikleri mobil uygulama ile de erişim sağlayabiliyor. Android ve iOS tabanlı akıllı cihazlara ücretsiz bir şekilde indirilip yüklenen VBS uygulaması sayesinde veli, öğrenci ve öğretmen güvenli bir şekilde VBS işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını indirmek için Android cihazlarda Google Play Store, iOS cihazlarda ise App Store isimli uygulama marketlerinin arama kısmına e-Okul yazmak yeterli. Çıkan sonuçlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı yayıncılığında uygulama markette paylaşılan e-Okul VBS uygulamasında yükle seçeneğine tıklanması gerekiyor.

e okul vbs indir

e okul öğretmen indir

e okul yönetim bilgi sistemi indir

e okul mobil uygulama indir

e okul apk indir

e okul veli bilgilendirme sistemi indir

e okul not girişi indir

e okul devamsızlık girişi indir

e okul öğrenci takip sistemi indir

e okul karne indir

e okul sınav sonuçları indir

e okul ders programı indir

e okul yoklama indir

e okul kitap listesi indir

e okul rapor indir

e okul nakil işlemleri indir

e okul öğrenci bilgileri indir

e okul rehberlik servisi indir

e okul sınav takvimi indir

e okul öğrenci başarı durumu indir

e okul ödev girişi indir

e okul proje girişi indir

e okul performans girişi indir

e okul ortaokul indir

e okul lise indir

e okul ilkokul indir

e okul anaokulu indir

e okul meslek lisesi indir

e okul anadolu lisesi indir

e okul fen lisesi indir

e okul sosyal bilimler lisesi indir

e okul güzel sanatlar lisesi indir

e okul spor lisesi indir

e okul imam hatip lisesi indir

e okul yabancı dil lisesi indir

e okul özel lise indir

e okul özel ortaokul indir

e okul özel ilkokul indir

e okul özel anaokulu indir

e-okul destek hattı numarası indir

e-okul şifre alma yöntemleri indir

e-okul şifremi unuttum ne yapmalıyım indir

e-okula nasıl giriş yapılır video izle indir

e-okula nasıl kayıt olunur video izle indir

Milyonlarca öğrencinin karne heyecanı başladı.Karnesinde alacağı notları sorgulamak isteyen öğrenciler e-Okul öğrenci giriş ekranını ziyaret ederek notlarını sorguluyor. Son sınavlar ve sözlüler yapılırken gözler açıklanacak sonuçlarda. e-okul.meb.gov.tr adresine tıklayarak hemen giriş yapabilirsiniz.

Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. e-okul sistemi üzerinden öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na erişilebilmektedir.

E-okul sistemi, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiştir. Bu sistemden devlet okulları ve özel okullar yararlanmaktadır. E okul veli bilgilendirme sisteki ile öğrencilerin okul dönemindeki tüm aktiviteleriyle ilgili detaylı bilgi vermekte, ayrıca yıl içirde girilen tüm sınavlar, sınav başvuruları, sınav giriş yerleri ve belgeleri çıkarma, sınav tarihleri, takdir ve teşekkür belgesi sorgulama imkanı sunmaktadır. Ayrıca e-okul devamsızlık durumu da kolaylıkla öğrenilebilmektedir. E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak için tek yapılması gereken, internet tarayıcısına e-okul sistemi ile ilgili alan adını yazmak, açılan ekranda öğrencinin TC Kimlik Numarası ile okul numarasını girmek yeterli olmaktadır. E-okul sistemi aracılığı ile öğrencinin dersleri ile ilgili tam bir bilgiye ulaşılabilmektedir.

E-okul öğrenci girişi ise öğrencilerin ve velilerin eğitim durumunu yakından takip etmek, ders bilgilerini öğrenmek için geliştirilmiştir. Öğrenci ve veliler aynı yerden giriş yaparak öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilmektedir. Ayrıca sistem üzerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ile ilgili bilgilere ve notlara da ulaşmak mümkün olmaktadır. Ayrıca TEOG sınavları sonrasında öğrencinin hangi liseyi kazandığı bilgisine de yine bu sistem üzerinden öğrenmek kolaydır. Bunun için öğrenci girişi yapılması yeterlidir. Girişin ardından sistemde özel bir menü açılmaktadır. Menü aracılığı ile seçimlerin yapılması sonrasında hem öğrenciler hem de veliler öğrencilerin eğitimdeki güncel durumlarını öğrenebilmektedir. Sistemde oluşturulan menülerde öğrencilerin ders notlarından devamsızlık durumlarına kadar seçim yapılabilmesi için özel bölümler geliştirilmiştir. Öğrenci girişi için öğrencilerin T.C Kimlik Numarası ile birlikte okul şifresini kullanmaktadır. Tüm öğrenciler için geçerli olan üyelik bilgilerinin öğrenci giriş ekranında girilmesiyle beraber sisteme erişim sağlanması mümkün olmaktadır. Kullanıcılar, dizüstü ya da masaüstü bilgisayarların yanı sıra cep telefon ya da tablet bilgisayarlardaki uygulamaları kullanarak da sisteme giriş yapabilmektedir.

E-okul giriş sisteminin amacı, verilerin çocukları ile ilgili tüm bilgilere ulaşmasını sağlamaktır. Bu sistemde öğrencinin sınavlarda aldığı notların yanı sıra devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Öğrenci velileri bu sayede çocuklarını okula gidip gitmediğini, hangi günler devamsızlık yaptığını, devamsızlığı günlerinin ne kadar olduğunu, yazılı ve sözlü sınavlarından aldığı notları, aldığı notlarla ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, ayrıca ödevleri yaptıysa kaç puan aldığını çok rahat bir şekilde öğrenebilmektedir.

MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Sömestr tatili yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 15 tatilin uzaması ve 30 gün olması ön görülmüyor. Çeşitli haber ajanslarında çıkan okulların daha fazla ara tatil yapacağına ilişkin haberlerin ise asılsız çıktığı öğrenildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Yılbaşı günü yani 1 Ocak günü tatil olarak kutlanacak. Bu yıl 01 Ocak 2018 tarihi pazartesi gününe denk geliyor. Bu vesileyle tatil planı yapanlar için fırsat doğdu. Yılbaşının pazartesine denk gelmesi sebebiyle hafta sonu plan yapanlar toplamda 3 gün izin yapmış olacak. 01 Ocak pazartesi günü okullar kapanacak ve tüm kamu daireleri resmi izinli olacak

E-okul yazılı ve sözlü notları sorgulama ekranına ve e-Okul devamsızlık durumu sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. Milyonlarca öğrenci ve velinin kullandığı E-Okul VBS giriş ekranı açıldı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler haberimizde yer alan linkten giriş ekranına ulaşabilir TC. kimlik numarası ve öğrenci numaranızla yapmak istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Milyonlarca öğrenci 15 tatile az bir zaman kala 2.yazılı sınavlarını yaptılar. Bu dönemi iyi notlarla tamamlamak isteyenler e-okul sınav sonuçları ekranında 2.yazılı sınav sonuçları ve sözlü sonuçlarını merak ediyor.

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.

T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan resmi mobil uygulama ile bütün öğrenciler ve veliler istedikleri zaman diliminde devamsızlık ve not bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyor. Öğrenci devamsızlık ve not takip işlemleri e-okul mobil uygulama indirmek için haberimizde verdiğimiz linklere tıklayınız

Ölçek ortaokul derslerini içermektedir. İlkokul derslerini içeren ölçekler için Tıklayınız >> İlkokul 4.Sınıf İçin Ders İçi Etkinliklerine Katılım Notu Ölçeği (Otomatik Dağıtım)

Aşağıda çizelgenin nasıl kullanılacağının videolu ve resimli anlatımını ve sayfanın en altında indirme linklerini bulabilirsiniz. Programla ilgili eksileri ve artıları aşağıdaki yorum bölümüne yazarsanız seviniriz.

Eğer lisede görev yapıyorsanız sütun sayısında farklılık olabilir hocam. Ölçeğimiz ortaokul eokul sayfasına göre yapıldı. Excelde sütun ekleme yada çıkarma ile düzenleme yapabilirsiniz. Ya da boş bir excel sayfasına yapıştırın, ardından iki notun olduğu sütunları kopyalayıp tekrar eokul dağıtım sayfasına yapıştırın.

merhaba hocam. Öncellikle ellerinize sağlık harika bir uygulama olmuş. Benim sadece ilkokul 2 ve 3 lerde sorunum oluyor. onlarda not yerine Geliştirilmeli, iyi ve çok iyi diye bölümler var. bu konuyla alakalı bir çalışmanız var mı acaba

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page